Ank Mooren

biografie

‘Woorden zijn de mooiste waarde in mijn leven.

Ze vertellen verhalen.

Ze vertolken liefde.

Ze vormen poëzie.’

                                     AM

Ank Mooren (1966) is geboren in Deurne en opgegroeid in Helenaveen. Na de middelbare school ging ze naar de Koninklijke academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en studeerde af op tekenen en grafiek. Bij haar examen ontving ze de afdelingsprijs. In 1988 studeerde ze enkele maanden aan de Glasgow School of Art in het beroemde gebouw van Charles Rennie Mackintosh. Na haar afstuderen volgde ze een opleiding tot didactische bijscholing beeldende kunstenaars en woonde in Den Bosch en Den Dungen. Momenteel woont ze in een kasteel in Engelen.

Als kunstenaar had ze diverse exposities en opdrachten voor muurschilderingen.
Ook gaf ze als docent beeldende vorming cursussen en workshops aan kinderen en volwassen, van tekenen tot papierscheppen en van brass rubbing tot schilderen.
In 2006 kreeg de workshop brass rubbing die ze voor kasteel Heeswijk ontwikkelde de Cultuureducatieprijs van de gemeente Bernheze.

Vanaf dat Ank Mooren leerde lezen en schrijven schreef ze zelf verhalen en gedichten. Na de kunstacademie voegde ze woord en beeld samen.

Naast haar beeldende en schrijvende werk is ze o.a. werkzaam geweest als pr-medewerker, in het natuuronderwijs, als docent beeldende vorming, als uitvaartverzorger en relatiebeheerder.
Momenteel werkt ze als regiomanager.